Facebook

Hírek

2021.06.30 10:34
A legjobb motorolajok mellett rendelhetnek nálunk szűrőket, gyertyákat, akkumulátorokat és ablaktörlőlapátokat is. Természetesen az olajokhoz hasonlóan ezen termékeket is a legjobb márkákból válogattuk össze.
2021.06.29 11:12
Ajándékozzon www.MOTOROLAJBOLT.hu ajándékutalványt. Az utalványok elérhetőek 5000.- és 10000.-ft-os címletekben, természetesen több utalvány is vásárolható. Hasznos ajándék lehet, amennyiben ismerősének akit meg szeretne lepni van autója, de nem ismeri annak paramétereit. Az ajándékutalvány felhasználható minden az áruházban kapható termék (olajok, szűrők, akkumulátorok, téli termékek, stb.) és szolgáltatás fizetésére. Felhasználás előtt szívesen segítünk az autóhoz megfelelő termék vagy termékek kiválasztásában. Az utalványokat és a hozzájuk tartozó felhasználási kódot elektronikus formában juttatjuk el a vásárlóhoz. Az utalvány kinézete a képen látható. A megvásárolt utalványok 3 hónapig felhasználhatóak. Az utalványok kifizethetőek üzletünkben készpénzben, weboldalunkon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy utánvétellel is. (az utánvételes vásárlás átfutása kb. 2-3 nap) Az utalványokról természetesen minden esetben számlát állítunk ki.

TOP termékek

ÜDVÖZÖLJÜK MEGÚJULT HONLAPUNKON!

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Cikkek, érdekességek az olajokról kenéstehnikáról

A CASTROL olajok története

Motorolajbolt
2021.04.20 15:16
A CASTROL olajok története

1899 március 9-én megalakította C. C. Wakefield cégét, amelynek jövőjét - amikor az angol szigeteken mindössze 2000 gépkocsi futott - Wakefield látnoki módon meghatározta: nagy lehetőséget érzett a szárazföldi közlekedéshez szükséges kenőanyagok fejlesztésében és gyártásában. Hamarosan hozzá is láttak a kenőanyagok gyártásához: Liverpoolban, Wakefield szülővárosában állították fel az első saját olajkeverő üzemüket.

1906-ban jelent meg a piacon a Wakefield Motor Oil nevű, kimondottan a benzinmotorokhoz szánt motorolajuk.Wakefield döntését a motorizáció látványos fejlődése igazolta:

1909

már közel 50 ezer autó és 35 ezer motorkerékpár futott Nagy-Britanniában. Ennek megfelelően a cég az egyik alapolaj, a ricinus latin neve után Castrol néven új motorolajokat hozott forgalomba. A Castrol CW-t a személygépkocsi motorok, a Castrol C-t a motorkerékpárok, a Castrol R-t pedig a verseny- és a repülő-motorok követelményeihez alakították ki. Wakefield az elsők között állított össze ásványolaj és szénhidrogén alapú, rendkívül magas lobbanáspontú és -30 °C alatti dermedéspontú motorolajat. A cég a motorizáció fejlődésével együtt növekedett, így

1913

nagyobb gyártelepet építettek Liverpoolban és új irodába költöztek Londonban. A háborút követő évek a motorizáció látványos fejlődése mellett a C. C. Wakefield and Company Limited egyik arany-korszaka volt. Wakefield

1920

jelent meg a piacon a Castrol XL motorolajjal, amire olyan hihetetlen kereslet támadt, hogy a töltősor kapacitását a háromszorosára kellett növelni. Az XL különböző változatokban a hatvanas évekig forgalomban volt.

1922

megjelenik a Deusol, a Castrol első mai értelemben vett haszonjármű olaja.

1935

a Castrol olajokban jelentek elsőként meg a motor élettartamát jelentősen növelő króm- és óntartalmú adalékok.

 

A II. Világháború időszaka több szempontból komoly megrázkódtatást jelentett:

1941

januárjában elhunyt a cégalapító Wakefield, majd a német bombázók ugyanebben az évben megsemmisítették a gyártókapacitások 70 %-át. A háborút megelőző termelési szintet csak két év múltán sikerült ismét elérni. A cég 50 éves jubileumáig több kenőanyaggyártó cég felvásárlásával komoly expanziót ért el.

1960

a cég neve a legismertebb termékcsoportjáról Castrol Ltd-re változott.

1967

bemutatták a mai napig is a piacon lévő GTX család első tagját,

1974

megjelenik a teljesen szintetikus Formula RS első, SAE 10W-50-es verziója valamint a Castrol Biolube, a világon első biológiailag lebomlani képes vízi motorolaja.

1980

-as évek során jelent meg a ricinusalapú A747 kétütemű versenyolaj, a TXT SAE 5W-40 motorolaj, a nagyteljesítményű Castrol SRF fékfolyadék, és a Turbomax haszonjármű motorolaj.

1988

a Castrol elnöki székébe Jonathan Fry került. A cég történetében jelentős változást hozott a

2000

amikor a BP felvásárolta a Burmah Castrol-t. Jelenleg is tart (2008) a cég új arculatának (EDGE) bevezetése, ami hűen tükrözi, hogy a Castrol készen áll az új évszázad kihívásainak megfelelni.