Hírek

2024.03.01
Ajándékozzon www.MOTOROLAJBOLT.hu ajándékutalványt. Az utalványok elérhetőek 5000.- és 10000.-ft-os címletekben, természetesen több utalvány is vásárolható. Hasznos ajándék lehet, amennyiben ismerősének akit meg szeretne lepni van autója, de nem ismeri annak paramétereit. Az ajándékutalvány felhasználható minden az áruházban kapható termék (olajok, szűrők, akkumulátorok, téli termékek, stb.) és szolgáltatás fizetésére. Felhasználás előtt szívesen segítünk az autóhoz megfelelő termék vagy termékek kiválasztásában. Az utalványokat és a hozzájuk tartozó felhasználási kódot elektronikus formában juttatjuk el a vásárlóhoz. Az utalvány kinézete a képen látható. A megvásárolt utalványok 3 hónapig felhasználhatóak. Az utalványok kifizethetőek üzletünkben készpénzben, weboldalunkon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy utánvétellel is. (az utánvételes vásárlás átfutása kb. 2-3 nap) Az utalványokról természetesen minden esetben számlát állítunk ki.

TOP termékek

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Szervóolaj

A szervokormány hasznos élettartama megegyezik az autó élettartamával, de csak abban az esetben, ha a rendszerből nem szivárog a folyadék. A szervokormány meghibásodásának legáltalánosabb okai, ha nem megfelelő olajat használink vagy nem megfelelő időben cseréljük azt.


A szervokormány hidraulikus folyadék minőségromlásának okai


• túlmelegedés;
• a szervokormány túl intenzív használata (agresszív vezetési stílus);
• a rendszer integritásának sérülése;
• nem az autó műszaki előírásainak megfelelő folyadék használata.


A modern autókban védő megkerülő szelepeket használnak, hogy megvédje a rendszer elemeit a károsodástól.


Mikor kell kicserélni a szervofolyadékot


A legtöbb autógyártó azt ajánlja, hogy a folyadékot 1-2 évente vagy 100 000 kilométerenként cseréljük.

A következő jelek utalhatnak arra, hogy nem tervezett olajcserére van szükség:


• színváltozás, sötétedő olaj;
• égett szag megjelenése;
• megnövekedett kormánykerék ellenállás;
• rendellenes hangok a kormánykerék elfordításakor;
• folyadék szivárgás.


Abban az esetben is ki kell cserélni a folyadékot, ha a szivattyú, vagy más kormányszervo alkatrész cseréjére került sor. Olyan olaj használata, mely elvesztette eredeti tulajdonságait, vagy nem megfelelő, károsíthatja a szivattyút vagy a tengelyeket, és a tömítő elemek idő előtti kopását idézheti elő. Néhány autóban, pl. majdnem az összes Volkswagen-ben, a tömítőelemek cseréjére nincs lehetőség. Ha elkopnak, az egész kormányművet ki kell cserélni.


Hogyan kell szervofolyadékot választani


A folyadékoknak számos fő típusa van:


1. Ásványi. Ezekben kőolaj részecskéket tartalmaznak, valamint adalékanyagokat, melyek az olaj hatékonyságát növelik. Az ár mellett fő előnyük a ásványi folyadék, és hogy nem rongálják a gumiból készült alkatrészeket. Ugyanakkor rövid ideig használhatók, és fokozott habképződésre hajlamosak.


2. Félszintetikus. Ezekben ásványi- és szintetikus alapanyagok is találhatók. Előnyeik a kisebb mértékű viszkozitás, a habképződésnek való ellenállás, valamint a jó kenés. Emellett a félszintetikus folyadékok rongálják a szervokormány gumiból készült alkatrészeit.


3. Szintetikus. Ezek az olajok főképp polihidrikus alkoholt, poliésztereket és kis mennyiségben különösen finomított ásványi olaj részecskéket tartalmaznak. A gumitömítések megrongálását megelőzendő, szintetikus olajokba különleges adalékanyagokat kevernek. A szintetikus folyadékok drágábbak, de kiválóak a teljesítmény mutatóik: ellenállnak a habképződésnek, alacsony viszkozításúak, szélsőséges hőmérsékleten is működnek, ezeknek a leghosszabb az élettartamuk is.


A szervokormány folyadékok csomagolásán általában talál arról információt, hogy a termék milyen szabványoknak felel meg, és milyen autómárkáknál használhatóak.


A hidraulikus folyadékok nem csupán összetételükben különböznek, de színük is más.

A leggyakoribbak a következők:


1. Piros. Ezeket a General Motors csoport előírásai alapján gyártják, és Dexron néven is ismertek. Ezt a General Motors konszern, és licensz alapján más cégek is gyártják. A Toyota, Nissan, Hyundai, Kia, Mazda, és a General Motors autóban használják ezeket az olajokat.


2. Sárga. Ezt főképp a Mercedes-Benz autókhoz gyártják. Az olajakat a Daimler vállalat fejlesztette ki, de licensz alapján gyártják más cégek is.


3. Zöld. Ezeket a német Fuchs cég gyártja. A Volkswagen , Ford, Bentley, BMW, Volvo autókban, valamint a Daimler AG csoport autóiban használják.


Szín alapján azonban hiba szervokormány olajat választani. Az egyező szín nem minden esetben az egyező összetételt jelzi. Például, a Dexron folydékok lehetnek ásványiak, vagy szintetikusak, de ugyanolyan a színük. Szigorúan tilos az ásványi, a szintetikus és a félszintetikus olajokat keverni.


Összefoglaló


Kizárólag jó minőségű olajat vásároljon, és mindig vegye figyelembe autója műszaki paramértereit, és ne hanyagolja az olajcserét. A nyugodt vezetés, az olaj időben való cseréje és a megfelelő olaj kiválasztása garantálja, hogy szervokormánya hosszan és megbízhatóan fog működni.

-67%
Mannol 8990 Central Hydraulic Fluid 1L szervóolaj
Típus :
Légszűrő
Gyártó :
Hiflofiltro
Kiszerelés :
1 db
Boltunkban polcon
Boltunkban polcon = azonnal elvihető
Raktáron = 5 nap alatt beérkezik
7 120 Ft 
2 380 Ft
Egységár: 2 380 Ft/liter
-50%
Fuchs Titan PSF 1L szervóolaj
Típus :
Légszűrő
Gyártó :
Hiflofiltro
Kiszerelés :
1 db
Boltunkban polcon
Boltunkban polcon = azonnal elvihető
Raktáron = 1-3 órán belül elvihető
7 982 Ft 
3 991 Ft
Egységár: 3 991 Ft/liter
-50%
Fuchs Titan CHF 202 1L szervóolaj
Típus :
Légszűrő
Gyártó :
Hiflofiltro
Kiszerelés :
1 db
Boltunkban polcon
Boltunkban polcon = azonnal elvihető
Raktáron = 1-3 órán belül elvihető
9 582 Ft 
4 791 Ft
Egységár: 4 791 Ft/liter
-50%
Fuchs Titan CHF 11s 1L szervóolaj
Típus :
Légszűrő
Gyártó :
Hiflofiltro
Kiszerelés :
1 db
Boltunkban polcon
Boltunkban polcon = azonnal elvihető
Raktáron = 1-3 órán belül elvihető
11 350 Ft 
5 675 Ft
Egységár: 5 675 Ft/liter
-50%
Motul Multi Hf 1L szervóolaj
Típus :
Légszűrő
Gyártó :
Hiflofiltro
Kiszerelés :
1 db
Raktáron
Boltunkban polcon = azonnal elvihető
Raktáron = 1-3 órán belül elvihető
20 982 Ft 
10 491 Ft
Egységár: 10 491 Ft/liter