Szűrés

Típus
Gyártó
Kiszerelés

TOP termékek

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Szélvédőmosó, fagyálló, téli termék

A téli autós termékek döntő részét az alapján tervezik, hogy a hideg évszakban sűrűn kúszik fagypont alá a hőmérséklet. Épp emiatt olyan termékekre is szüksége van egy autótulajnak, amiket kimondottan erre terveztek, és amiket máskor egyébként nem feltétlenül használ. Ilyen például a fagyálló hűtőfolyadék vagy a téli szélvédőmosó folyadék

Miért figyeljünk a téli szélvédőmosó folyadékra és a fagyállóra? 

Mert igen költséges és kellemetlen problémákat tudnak okozni: a folyadék megfagy és képes szétrepeszteni a folyadéktartályt a vízvezető csöveket csatlakozókat sőt szélsőséges esetben a vízpumpában a hűtőkben a motorblokkban és a hengerfejben is kárt okozhatnak. A biztonságunk és autónk érdekében ajánlatosabb tehát egy kis előzetes odafigyelés, mint utólag cserélni a megrongálódott részeket. A szélvédőmosó könnyen belefagyhat a vezetékekbe fúvókákba esetleg a szivattyúba ez szintén komoly bosszúságot és plusz költségeket okozhat. A nem megfelelő fagyállóságú szélvédőmosó folyadék ráfagyhat az ablakokra is, balesetveszélyes helyzetet teremtve ezzel.

Mára már hatalmas a kínálat a szélvédőmosók és a fagyállók terén is. Vigyázzunk azonban, hogy milyen termékeket választunk. A rossz minőségű, nem megfelelő fagyáspontú termékek ugyanolyan károkat tudnak okozni, mint nem fagyálló társaik. Egy tisztességes minőségű téli (-20C) os szélvédőmosó ára napjainkban (2020) 4 vagy 5 literes kiszerelésben 2000 Ft körül alakul. Tehát ha valamelyik nagyáruházban szembe jön velünk egy 5L-es kanna 799.- ft ért akkor azért kezdjünk gyanakodni.., hogy jó üzletet csinálunk de annak ára lesz, a megspórolt 1300.- ft nak. (minőség, hatékonyság, illat (rosszabb esetben szag).

 A fagyálló és az ablakmosó dermedéspont megállapítását manapság szinte minden benzinkúton el tudják végezni, általában van hozzá készülékük, a legtöbb esetben ezt akár ingyen is megteszik de nem baj ha némi borravalóval megháláljuk ezt.