Szűrés

Típus
Gyártó
Kiszerelés

TOP termékek

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Adalékok

Adalékanyag (additiva, additivum) a csoportosító neve azoknak az anyagoknak, amelyeket kis mennyiségben adnak hozzá az alapanyagokhoz bizonyos termékek gyártása során, ezek tulajdonságainak módosítása, javítása céljából.

Tényleg segítenek a motorolaj és üzemanyag adalékok?

Fémkerámia, EGR, DPF, motoröblítés, repkednek a szavak, őrjítő a választék. Rengeteg kérdés sejlik fel, csak győzze az ember értelmezni, helyére rakni és végül: dönteni, hogy milyen adalékot használjon. Több gyártó igyekszik minél jobb terméket fejleszteni, hogy az olajcsere szakasz alatt jobb teljesítményt nyújtson a motor, netán regenerálja is az anyag a már kopott alkatrészeket. A lerakódások az üzemanyag- és motortérben kellemetlen meglepetéseket okozhatnak. A részecskeszűrő eldugulása is több százezer forintot húzhat ki a zsebünkből, szintúgy az EGR szelep. A motorok hűtőrendszerében is előfordulhatnak szivárgások és eltömődések. Nem beszélve az üzemanyag adalékokról amelyek használata főleg napjainkban az amúgy is gyenge üzemanyag minőség és a magas bioetanol tartalom miatt is indokolt lehet.

Ha részecskeszűrővel rója az utakat, időnként érdemes részecskeszűrő tisztító adalékot használni az alábbi problémák megelőzéséhez.

Dízelmotorhoz, minden dízel üzemanyaghoz ajánlott bevetni ezt az adalékot, mely használata szintén nem igényel fejtörést, sem szerelést. A kipufogógáz és korom csökkentéséről gondoskodik amellett, hogy a részecskeszűrőt nem engedi eltömődni. Még akkor is sikerrel helyreállíthatja a szűrő állapotát, ha már közepes szintű a szennyeződés. A tisztító képes javítani a hidegindítási tulajdonságokat is. Előzze meg a drága javítási költségeket, hosszabbítsa meg ezzel az anyaggal 5000 kilométerenként a katalizátor és a részecskeszűrő élettartamát!

A karburátor és EGR megfelelő időnkénti karbantartás nélkül kellemetlen problémákat okozhat, melyet az erre fejlesztett tisztító adalékkal kezelhet.

Benzin- és dízelmotor szeleptisztító adaléka, mely segít a karburátor, EGR és PCV szelepeiről eltávolítani a szennyeződéseket. Működés közben a nitrogén alapú vegyület összekapcsolódva más vegyületekkel káros hatású eleggyé gyúrja magát, melyet az égéstérbe visszavezet az EGR. Ha eltömődik, sok pénzbe kerül a javítása, nem beszélve arról, hogy már a nem megfelelő működése is képes elfojtani a motort. Továbbá lefulladást vagy kiegyensúlyozatlan járást is tud okozni. Ajánlott minden 40.000km megtétele után az apró szerelést megkívánó tisztítást elvégezni.

Mi is történik ezután? Minden járatot megszabadít a lerakódásoktól, szennyeződésektől. A dugattyúgyűrűk és a hidrotőkék felszabadultan folytatják fontos munkájukat, az olajszivattyú teljesítménye is nő. Olajfóliát képez az alkatrészeken, ezáltal a motor hatékonysága növekedni kezd. Akkor is javasoljuk használni a motoröblítőt, ha viszkozitást szeretne váltani, például ásványiról rész-szintetikusra, vagy rész-szintetikusról teljesen szintetikusra.

Természetesen az adalékok nem csodaszerek és nem minden esetben oldanak meg minden kialakult problémát de használatukat mindenképpen érdemes megfontolni egy komolyabb javítás elkerülése végett.