Szűrés

Felhasználás
Gyártó
Hossz
Kiszerelés

TOP termékek

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Ablaktörlő lapátok

Amennyiben nem jártas ezekben a dologban és nem tudja járművére pontosan mekkora ablaktörlőlapát kell: használja online keresőinket

 

A használat lépései:

1, A katalógusok gombjaira kattintva böngészője megnyit egy új ablakot amelyben önt a gyártó oldalára navigáljuk általában oda,

2, ahol önnek már csak  választania kell mondjuk járműkategóriát vagy autómárkát, típust, évjáratot stb.

3, A pontos !! választás után a katalógus kiadja az önnek megfelelő termékek nevét vagy cikkszámát

4, ezeket ön átmásolja szóközök( ) és kötőjelek(-) nélkül (kis és nagybetű nem számít) a mi oldalunk kereső mezőjébe (jobb oldalon fent) majd az OK gombra kattintva áruházunk kikeresi a terméket és annak esetleges megfelelőit.

VAGY

Megnézi a katalógusban a szükséges ablaktörlőlapátok méretét és oldalunkon a bal oldali szűkítés mezőben kiválasztja a szükségeseket.

5, Innentől a vásárlás az áruházunkban megszokott módon zajlik tovább.

 

Ablaktörlő lapát

Ablaktörlő lapátunkat nem használjuk mindennap, de minden percben öregszik bármit is teszünk ellene. Az időjárás a legnagyobb ellensége, álltó helyében is „használódik”, pláne, ha még használjuk is. A lapátunk jó állapotban tartása akár gondozással, akár új vételével fontos és elengedhetetlen a biztonságos közlekedésünkhöz.

A hagyományos lapátok esetében egy fém csuklókra felszerelt gumi él dolgozik a szélvédőn. A gumi él, maga a törlést végző elem sokat fejlődött a gumiiparral és mára már az etilén-propilén kopolimer (EPM) vagy etilén-propilén-dién terpolimer (EPDM).

Miért kopik el az ablaktörlő lapátunk ilyen gyorsan?

  • homok
  • jég és a hideg
  • UV sugárzás
  • szárazon törlés

Mikor cseréljük az ablaktörlő lapátokat?  

Összeszedtük, hogy milyen tüneteket produkálnak az ablaktörlő lapátok, amikor már nem megfelelő állapotban vannak:

Csíkozódás. 

Csíkokat találunk használat közben, aminek oka lehet elöregedett gumi, valamilyen szennyeződés hatására beszakadozott gumi él.

Hangok, vibráció. 

A nem megfelelő törlési geometria, ill. a nem pontosan illeszkedő adapterek, ill. a felkeményedett gumi okozhat ilyen tüneteket.

Nem töröl a végeken. 

Leszakadt a gumi a lapátról mind a belső mind a külső felén.

A biztonságunk érdekében azt javasoljuk, hogy kellő időben cseréljük le az ablaktörlő lapátokat, még ha nem is a legjobb márkára. Egy kis oda figyeléssel és tisztítással sokat hozhatunk a lapátjaink élettartamán, kitolva azzal hasznos működésük idejét.

Fontos! Különösen figyeljünk oda, ha ablaktörlő lapát gumija kezd leválni, mert a gumis rész eltűnésével olyan anyagok érintkezhetnek a szélvédővel, amely azt összekarcolhatják és tönkretehetik.

Cserélj időben lapátot!

Olcsóbb, mint a szélvédő csere!