Hírek

2024.03.01
Ajándékozzon www.MOTOROLAJBOLT.hu ajándékutalványt. Az utalványok elérhetőek 5000.- és 10000.-ft-os címletekben, természetesen több utalvány is vásárolható. Hasznos ajándék lehet, amennyiben ismerősének akit meg szeretne lepni van autója, de nem ismeri annak paramétereit. Az ajándékutalvány felhasználható minden az áruházban kapható termék (olajok, szűrők, akkumulátorok, téli termékek, stb.) és szolgáltatás fizetésére. Felhasználás előtt szívesen segítünk az autóhoz megfelelő termék vagy termékek kiválasztásában. Az utalványokat és a hozzájuk tartozó felhasználási kódot elektronikus formában juttatjuk el a vásárlóhoz. Az utalvány kinézete a képen látható. A megvásárolt utalványok 3 hónapig felhasználhatóak. Az utalványok kifizethetőek üzletünkben készpénzben, weboldalunkon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy utánvétellel is. (az utánvételes vásárlás átfutása kb. 2-3 nap) Az utalványokról természetesen minden esetben számlát állítunk ki.

TOP termékek

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Cikkek, érdekességek az olajokról kenéstehnikáról

BMW minősítések
10
Júl

BMW-LL-98 (Longlife-98)

Az 1998 és 2004 között gyártott BMW motorok specifikus olajai, de leginkább csak 2001-es évjáratig használjuk őket az utód megjelenése miatt. Ezek teljesítették először a BMW hosszított csereperiódusú elvárásait. Alapvető viszkozitás 5W-30, 5W-40, 0W-30, 0W-40.

Ford minősítések
13
Júl

WSSM2C-913-A

1996-tól bevezetett kategória benzin és diesel motorokra. Ford diesel motorok esetében 2002-es évjáratig benzinmotorok esetében 2008-as évjáratig használható. Alapvető viszkozitási osztály: 5W-30.

VW minősítések
13
Júl

VW-500.00

Energia takarékos dízel-, benzines motorolaj (SAE 5W-30, 10W-30, 5W-40, 10W-40) viszkozitásosztályú szintetikus vagy félszintetikus motorolajok tartoznak ebbe az osztályba. Benzin- és dízelmotorokban egyaránt használhatóak. Az osztály tesztjei azonosak az 501 01 osztály tesztjeivel, kiegészítve a párolgási veszteség vizsgálatával. Ezek a motorolajok az 1997 márciusig gyártott gépkocsikhoz használhatóak. Még feltüntethető, új jóváhagyás már nem szerezhető rá.

Mercedes Benz minősítések
11
Júl

MB-229.1

1997. január 1-től életbe lépett dízel-, benzines motorolaj jóváhagyás.

PSA (Peugeot-Citroen) minősítések
13
Júl

B71 2295

2008-ban megjelent minősítés. HTHS > 3,5 mPa.s. 1 L-es benzinmotorokhoz. Alapvető viszkozitás 15W-40 (ásványi alapolaj)

GM (Opel) minősítések
13
Júl

GM-LL A-025

A GM konszern 1995-től folyamatosan vezette be ezt a jóváhagyást, amely elsősorban az olajfogyasztás csökkentése érdekében magas (3.5 mPas) HTHS értéket és rendkívül alacsony párolgási veszteséget ír elő. Alkalmazható az Eco Service Flex rendszerrel szerelt benzinmotorok esetében is. A benzinüzemű motorokban használható GM LL A-025 jóváhagyásnak SAE 0W-30-as 0W-40-es 5W-30-as és 5W-40-es.

Renault minősítések
13
Júl

RN 0700

2008-ban megjelent minősítés. Szívó benzinmotorok és dieselek részecskeszűrő nélkül. Alapvető viszkozitás 0W-30, 5W30, 0W-40, 5W40

 

ACEA minősítések
29
Márc

ACEA A kategória- Benzines motorok (személy és kisteher)

ACEA B  kategória- Diesel motorok (személy és kisteher)

ACEA C kategória- Részecskeszűrős (személy és kisteher)

API minősítések
23
Jún

(Az API amerikai szabvány leginkább az ottani motorokhoz és körülményekhez fejlesztve, Európában nem annyira mérvadó)

A Mann Filter szűrőkről
21
Máj

Ez eredeti – a legjobb alkatrész

A MANN-FILTER Széles termékkínálat - Folyamatos fejlesztés, hogy megfeleljen a legmagasabb szintű elvárásoknak is. MANN-FILTER levegő, olaj, üzemanyag és jármű kabin szűrők – pótolhatatlan teljes termékskála. Élvonalbeli technológiai és innovatív termékek és szolgáltatások. A MANN-FILTER márkanév meggyőz mindenkit, mert az eredeti minőség és a magas lefedettség (több, mint 95%) Jelenleg több, mint 4100 különböző szűrő és szűrő elemet forgalmazunk.OE (gyári beszállítói) minőség mindig azt jelenti, első választás az egész világon.

A Filtron szűrőkről
13
Máj

Vállalatunk 1982-es megalakulása óta gépkocsikban, motoros gépekben és berendezésekben, nehézgépekben és speciális berendezésekben használatos kiváló minőségű szűrők gyártására szakosodtunk. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően cégünk termékei jelenleg az egész világon elérhetők.

Olajszótár
01
Máj

Pár definíció a motorolajok pontos ismeretéhez.

Új vagy még garanciális az autója ?
05
Jan

Az új vagy még garanciális autók tulajdonosainak körében elég erősen terjeng az a tévhit, hogy nem vehetnek pl. motorolajat az esedékessé válló szervízekhez mondván, hogy azt csak a márkaszervízek adhatják, különben elvész a garancia.

    * Ez nem igaz.

Érdekességek a motorolajokról 1.
12
Márc

Betűk és számok útvesztőjében.

Sokan fordultak hozzánk az elmúlt hónapokban mondván: szeretnének többet tudni azokról a jelölésekről, amelyeket a motorolajok gyártói termékeiken alkalmaznak.

Örömmel teszünk eleget a felkérésnek, megelőzve sok - a kellő ismeretek hiányából eredő - problémát. Magunk is tapasztaljuk, hogy a kereskedők "alapoznak" az ismeretek hiányára, 20...30 évvel ezelőtti minősítésekkel rendelkező olyan motorolajokat látni több helyütt, amelyeket rendkívül alacsony árral tesznek vonzóvá. Ezek a 10...15 éves autók motorjai többségében sem alkalmazhatóak - nem is beszélve a "fiatalabbakról". Sokan csak fél-egy év használat után döbbennek rá a következményekre és fizetik meg a "tandíjat" a szükségessé váló motorfelújítás alkalmával. A motorolajokhoz kicsit is értő autós mosolyogva elfordul ezektől a polcoktól és meghagyja a "lehetőséget" azok számára, akik nincsenek tisztában a jelölésekkel - és a következményekkel

Érdekességek a motorolajokról 2.
20
Ápr

Ésszerű kenéstechnika.

Először kenéstechnikával, kenőolajokkal foglalkozunk, de sem nem a már megszokott "hülyének nézünk" marketingstílusban, sem pedig tudofántoskodva, hanem reményeink szerint a hétköznapi gépjármű tulajdonosnak segítséget nyújtva. Kísérletet teszünk arra, hogy közérthetően meséljünk a súrlódásról, a kenőolajok feladatairól, gyártásáról, és a legfontosabb: hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb kenőcsöt.

Érdekességek a motorolajokról 3.
20
Márc

Beszéljünk egy kicsivel többet a motorolajokról.

Hogy, miért,? Hát azért mert néhány éves tapasztalatunk alapján az emberek 90%-a, és (nekünk is meglepő) az autószerelők hasonló százaléka tévhitben él, a motorolajokkal kapcsolatban. Ráadásul ezt mindkét oldal teljesen hibás elméletekkel támasztja alá. "Röviden és tömören"  lássuk a tényeket.

Most adunk egy számunkra egyszerűnek tűnő megoldást (ami mellesleg a világ legnagyobb kenéstechnikai szakembereitől származik)

Na nézzük: 

Az üzemanyagszűrő szerepe
23
Máj

A problémamentes autózás alapvető követelménye a tiszta üzemanyag. Az üzemanyag megérkezik a befecskendező rendszerbe vagy a karburátorba az üzemanyag-szivattyún keresztül.

A levegőszűrő szerepe
23
Máj

A tiszta beszívott levegő elengedhetetlen a problémamentes működéshez. Azonban különböző anyagok vannak a levegőben (por, korom, kosz és mindenféle egyéb szennyeződés). Ezek a részecskék bejutnak az égéstérbe, ahol kopásokat (barázdákat) és lerakódásokat okoznak idő előtt erősen kopik a motor.

A pollenszűrő szerepe
23
Márc

A levegő a városi területeken tartalmaz nagy mennyiségű por, pollen, korom és más részecskéket, valamint a gázokat, amelyek károsak az egészségre.

Az olajszűrő szerepe
23
Jan

motorolaj keni a meghajtó és mozgó részek közül mindegyiket a motorban. Az égés eredményeképpen kosz és égésmaradék részecskék, mint például korom, jutnak bele a motorolajba. „Megfertőzik” az olajat és nyúlósabbá teszik azt.

A SHELL olajok története
02
Máj

Marcus Samuel, a Shell Transport and Trading Company alapítója.

Csaknem 200 évvel ezelőtt egy londoni régiségkereskedő elkezdett tengeri kagylóhéjakat importálni a Távol-Keletről, mivel akkoriban kezdtek divatossá válni az egzotikus lakberendezési tárgyak.

Marcus Samuel vállalkozása jól menő export-import céggé fejlődött, melyet később fiai, ifjabb Marcus és Sam vezettek.

A FUCHS olajok története
11
Márc

A FUCHS csoport a világ 8. legnagyobb olajvállalata, míg az 590 független kenőanyaggyártó közül a leg­nagyobb.

A Fuchs 1931-ben Mannheimben, Németországban családi vállalkozásként jött létre, és kőolajipa­ri finomítványok importjával és értékesítésével foglalkozott. A 60-as években a vállalat kiemel­ten foglalkozott a nemzetközi piacokkal.

A 70-es és 80-as évek a specializáció és növekedés jegyé­ben teltek. A termékválaszték folyamatosan nőtt a vásárlók különleges igényeihez igazodva.

A TOTAL olajok története
20
Ápr

Mivel a Total kenőanyagok gyártója a Total, Elf, Fina (Mazda) csoport így itt az ő történetükről olvashat.

Az Elf története egész 1920-as évekig nyúlik vissza. A mai vállalat három cégből jött létre, ezek a Total, PetroFina és az Elf. A Total csoport nevet 2003-ban vették fel. A Total - multinacionális energiaipari vállalatként - elkötelezett az innováció mellett, és kezdeményezéseivel arra törekszik, hogy fenntartható módon kielégítse az emberiség energiaigényét.

A Motul olajok története
16
Jún

1853-ban New Yorkban alapította a Swan & Finch cég és kezdte meg az ágazatban a magas minőségű kenőanyagok gyártását.

A MOBIL olajok története
15
Júl

A Mobil 1, Mobil, Mobil Delvac és Esso kenőanyagok története.

Mind a Mobil, mind az Exxon gyökereit a 19. századig vezeti vissza, amikor az amerikai ipar több szektorában is - az acélipar, a bankszektor, a vasút terén, csak hogy néhányat említsünk - robbanásszerű fejlődés ment végbe. A nemzet fiatal olajipara felvette az iramot, és lépést tudott tartani a petróleum, a kenőolajok és a zsírok iránti fokozódó igénnyel is. John D. Rockefeller ebben az időszakban számos érdekeltséget szerzett olajipari vállalatokban, 

Az ELF olajok története
15
Júl

Mivel a Elf kenőanyagok gyártója a Total, Elf, Fina (Mazda) csoport így itt az ő történetükről olvashat.

Az Elf története egész 1920-as évekig nyúlik vissza. A mai vállalat három cégből jött létre, ezek a Total, PetroFina és az Elf. A Total csoport nevet 2003-ban vették fel. A Total - multinacionális energiaipari vállalatként - elkötelezett az innováció mellett, és kezdeményezéseivel arra törekszik, hogy fenntartható módon kielégítse az emberiség energiaigényét.

A CASTROL olajok története
20
Ápr

1899 március 9-én megalakította C. C. Wakefield cégét, amelynek jövőjét - amikor az angol szigeteken mindössze 2000 gépkocsi futott - Wakefield látnoki módon meghatározta: nagy lehetőséget érzett a szárazföldi közlekedéshez szükséges kenőanyagok fejlesztésében és gyártásában. Hamarosan hozzá is láttak a kenőanyagok gyártásához: Liverpoolban, Wakefield szülővárosában állították fel az első saját olajkeverő üzemüket.

Az ARAL olajok története
20
Ápr

Az Aral sikere a minőségben keresendő. Alapítása óta,(jelenleg) immár több, mint 111 éve törekszik arra, hogy magas fokú szolgáltatásokat nyújtson, és hogy kutatásai, fejlesztései a világ élvonalában tartsák. 1898-ban Németországban 13 bányászati vállalat úgy határozott, hogy létrehoz egy egyesülést "Nyugat-Német Benzolértékesítő Egyesülés" (Westdeutschen Benzolverband, BV.) néven, a kőszén kokszolása során keletkező aromás vegyületek értékesítésére.

A Valeo alkatrészekről
29
Júl

A Valeo független ipari csoport, amelynek tevékenységi köre teljes egészében az autóiparra koncentrálódik.