Szűrés

Típus
Gyártó
Kiszerelés

TOP termékek

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Lánckenő és tisztítószerek

A legtöbb modern motorkerékpár-lánc O-gyűrűvel X-gyűrűvel Z-gyűrűvel vagy más díszes gumiszerű gyűrűvel van lezárva, hogy a zsír a csapokban maradjon; magától értetődő, hogy a láncokat kenni kell.


Mit mond a lánckenő -készítő?


Az egyik legelismertebb kerékpártisztító és -karbantartó készlet gyártója. A németországi székhelyű 160 főt foglalkoztató személyzetből körülbelül 30 fő kutatással és fejlesztéssel foglalkozik. A termékeket az ingoldstadti gyárban fejlesztik és állítják elő, az autóipari termékek és a speciális, a repülőgépekben és más kritikus környezetekben használt elektronikus alkatrészek tisztítószerei mellett.


A lényeg az, hogy a tisztítószert vagy kenőanyagot, minden olyan anyagon tesztelik, amelyet motorkerékpáron megtalálni, és addig finomítják, amíg a lehető legjobbnak nem tartják.


Miért kell a láncot karbantartani


- Annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse a kopást és meghosszabbítsa a lánc élettartamát meg kell kenni.
Csökkenti a lánc és a lánckerék közötti kopást, csökkenti a nyújtást és véd a korrózió ellen.
A már a láncban lévő zsírnak ott kell maradnia - ezen nem akarunk változtatni. Mindent meg kell kenni ezen a területen.
Ha minimálisra csökkentjük a kidobási veszteséget, csökkenthetjük a kenőanyag azon képességét, hogy behatoljon a lánc belsejébe, és körülfusson a lánc körül, hogy teljesen lefedje. De nem akarjuk látni, hogy a kenőanyag kicsapódik a motor egyéb alkatrészein.


„A kenőanyagnak védenie kell az O-gyűrűket X-gyűrűket és Z-gyűrűkrt is, hogy a gyári zsír bent maradjon. A lánckenő biztosan nem pénzkidobás; valóban meghosszabbítja egy lánc életét. ”


Szükséges -e lánckenő, vagy csak átverés?


Mit mondanak a láncgyártók?


Derek McMartin a Bickers ügyvezető igazgatója, az RK Chains brit importőre és forgalmazója…


- Láncot kell kenni. - mondja Derek. „Belülről mindent a lánc gyártása során behelyezett zsír fog kenni, de szükség van a lánc külső részére, beleértve a tömítéseket is.


„Nem akarjuk, hogy bármi is behatoljon a lánc tömítésébe-különösen egy tisztítószer-, mivel ez eltávolítja a gyárilag betöltött zsírt a kenés helyéről.
„Bármely lánc rozsdásodik, ha nincs kenve, és a tömítések kiszáradnak és megrepednek, így a zsír kiszabadul. És ne feledje, hogy a lánckereket kenjük, nem csak a láncot.
„Minden láncot lehetőleg tisztán kell tartani; használjon speciális tisztítószert, amely nem támadja meg a tömítő gyűrűket, és nem is túl nagy nyomású, mivel ez szennyeződéseket nyomhat a tömítéseken belülre”


Jim Irwin felelős a DiD láncokért az Egyesült Királyságban, valamint a JT láncokért és lánckerekekért:

„A lánckenő elengedhetetlen.

A jó minőségű kenőanyag egyik napról a másikra leragad, és használat után is fóliát hagy a lánc külső felületein, hogy segítsen megőrizni a nedvességet a belső perselyekben és csapokban, valamint csökkenti a súrlódást a láncgörgők és a lánckerék között.


A tökéletes lánctartást nem mindig könnyű elérni - a belső lánclemezek kissé kifelé nyomódnak, amikor a lánckerék egyik oldala dörzsöli őket; ez csökkentheti a gyűrűk nyomását az ellenkező oldalon, potenciálisan lehetővé téve az eredeti kenőanyag kiszökését, valamint szennyeződés és víz bejutását.


Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban


Egy kis mennyiségű, a láncba épített zsír elszökik, amikor felmelegszik az első kiránduláskor, de minimális-mivel a lánckenőanyag nem a gyűrűkön keresztül hatol be, hanem az egész lánc védelmére szolgál.


Ha nem kened be a láncodat, akkor idő előtt meghibásodik, amikor motorozol, az útról felverődik a por és a szennyeződés. Nedves állapotban ez őrlő pasztaként működik, ezért nagyon fontos a lánc tisztítása, majd az utánkenés.
A kenőanyag megtalálható a lánckeréken, annak ellenére, hogy nagy erő van a lánc görgői és a fogaskerék fogai között, egy kis kenőanyag mindig látható lesz a lánckerék fontos részein.


A láncok a legnagyobb terhelést viszik át egy motorkerékpáron, mégis a leginkább figyelmen kívül hagyott alkatrészek karbantartási szempontból. A tisztítás fontos, és elengedhetetlen. Fontos a megfelelő tisztítószer használata, amely nem károsítja a gumitömítéseket. Használjon ajánlott és vízben oldódó tisztítószert, hogy könnyen lemosható legyen, és vigye magával a szennyeződéseket. Ezután szárítsa meg és kenje meg a láncot.


Tehát az üzenet világos; a lánc tisztítása és kenése létfontosságú !!!