Szűrés

Típus
Gyártó
Kiszerelés

Hírek

2024.03.01
Ajándékozzon www.MOTOROLAJBOLT.hu ajándékutalványt. Az utalványok elérhetőek 5000.- és 10000.-ft-os címletekben, természetesen több utalvány is vásárolható. Hasznos ajándék lehet, amennyiben ismerősének akit meg szeretne lepni van autója, de nem ismeri annak paramétereit. Az ajándékutalvány felhasználható minden az áruházban kapható termék (olajok, szűrők, akkumulátorok, téli termékek, stb.) és szolgáltatás fizetésére. Felhasználás előtt szívesen segítünk az autóhoz megfelelő termék vagy termékek kiválasztásában. Az utalványokat és a hozzájuk tartozó felhasználási kódot elektronikus formában juttatjuk el a vásárlóhoz. Az utalvány kinézete a képen látható. A megvásárolt utalványok 3 hónapig felhasználhatóak. Az utalványok kifizethetőek üzletünkben készpénzben, weboldalunkon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy utánvétellel is. (az utánvételes vásárlás átfutása kb. 2-3 nap) Az utalványokról természetesen minden esetben számlát állítunk ki.

TOP termékek

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Lánckenő és tisztítószerek

A legtöbb modern motorkerékpár-lánc O-gyűrűvel X-gyűrűvel Z-gyűrűvel vagy más díszes gumiszerű gyűrűvel van lezárva, hogy a zsír a csapokban maradjon; magától értetődő, hogy a láncokat kenni kell.


Mit mond a lánckenő -készítő?


Az egyik legelismertebb kerékpártisztító és -karbantartó készlet gyártója. A németországi székhelyű 160 főt foglalkoztató személyzetből körülbelül 30 fő kutatással és fejlesztéssel foglalkozik. A termékeket az ingoldstadti gyárban fejlesztik és állítják elő, az autóipari termékek és a speciális, a repülőgépekben és más kritikus környezetekben használt elektronikus alkatrészek tisztítószerei mellett.


A lényeg az, hogy a tisztítószert vagy kenőanyagot, minden olyan anyagon tesztelik, amelyet motorkerékpáron megtalálni, és addig finomítják, amíg a lehető legjobbnak nem tartják.


Miért kell a láncot karbantartani


- Annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse a kopást és meghosszabbítsa a lánc élettartamát meg kell kenni.
Csökkenti a lánc és a lánckerék közötti kopást, csökkenti a nyújtást és véd a korrózió ellen.
A már a láncban lévő zsírnak ott kell maradnia - ezen nem akarunk változtatni. Mindent meg kell kenni ezen a területen.
Ha minimálisra csökkentjük a kidobási veszteséget, csökkenthetjük a kenőanyag azon képességét, hogy behatoljon a lánc belsejébe, és körülfusson a lánc körül, hogy teljesen lefedje. De nem akarjuk látni, hogy a kenőanyag kicsapódik a motor egyéb alkatrészein.


„A kenőanyagnak védenie kell az O-gyűrűket X-gyűrűket és Z-gyűrűkrt is, hogy a gyári zsír bent maradjon. A lánckenő biztosan nem pénzkidobás; valóban meghosszabbítja egy lánc életét. ”


Szükséges -e lánckenő, vagy csak átverés?


Mit mondanak a láncgyártók?


Derek McMartin a Bickers ügyvezető igazgatója, az RK Chains brit importőre és forgalmazója…


- Láncot kell kenni. - mondja Derek. „Belülről mindent a lánc gyártása során behelyezett zsír fog kenni, de szükség van a lánc külső részére, beleértve a tömítéseket is.


„Nem akarjuk, hogy bármi is behatoljon a lánc tömítésébe-különösen egy tisztítószer-, mivel ez eltávolítja a gyárilag betöltött zsírt a kenés helyéről.
„Bármely lánc rozsdásodik, ha nincs kenve, és a tömítések kiszáradnak és megrepednek, így a zsír kiszabadul. És ne feledje, hogy a lánckereket kenjük, nem csak a láncot.
„Minden láncot lehetőleg tisztán kell tartani; használjon speciális tisztítószert, amely nem támadja meg a tömítő gyűrűket, és nem is túl nagy nyomású, mivel ez szennyeződéseket nyomhat a tömítéseken belülre”


Jim Irwin felelős a DiD láncokért az Egyesült Királyságban, valamint a JT láncokért és lánckerekekért:

„A lánckenő elengedhetetlen.

A jó minőségű kenőanyag egyik napról a másikra leragad, és használat után is fóliát hagy a lánc külső felületein, hogy segítsen megőrizni a nedvességet a belső perselyekben és csapokban, valamint csökkenti a súrlódást a láncgörgők és a lánckerék között.


A tökéletes lánctartást nem mindig könnyű elérni - a belső lánclemezek kissé kifelé nyomódnak, amikor a lánckerék egyik oldala dörzsöli őket; ez csökkentheti a gyűrűk nyomását az ellenkező oldalon, potenciálisan lehetővé téve az eredeti kenőanyag kiszökését, valamint szennyeződés és víz bejutását.


Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban


Egy kis mennyiségű, a láncba épített zsír elszökik, amikor felmelegszik az első kiránduláskor, de minimális-mivel a lánckenőanyag nem a gyűrűkön keresztül hatol be, hanem az egész lánc védelmére szolgál.


Ha nem kened be a láncodat, akkor idő előtt meghibásodik, amikor motorozol, az útról felverődik a por és a szennyeződés. Nedves állapotban ez őrlő pasztaként működik, ezért nagyon fontos a lánc tisztítása, majd az utánkenés.
A kenőanyag megtalálható a lánckeréken, annak ellenére, hogy nagy erő van a lánc görgői és a fogaskerék fogai között, egy kis kenőanyag mindig látható lesz a lánckerék fontos részein.


A láncok a legnagyobb terhelést viszik át egy motorkerékpáron, mégis a leginkább figyelmen kívül hagyott alkatrészek karbantartási szempontból. A tisztítás fontos, és elengedhetetlen. Fontos a megfelelő tisztítószer használata, amely nem károsítja a gumitömítéseket. Használjon ajánlott és vízben oldódó tisztítószert, hogy könnyen lemosható legyen, és vigye magával a szennyeződéseket. Ezután szárítsa meg és kenje meg a láncot.


Tehát az üzenet világos; a lánc tisztítása és kenése létfontosságú !!!