Facebook

Hírek

2021.06.30 10:34
A legjobb motorolajok mellett rendelhetnek nálunk szűrőket, gyertyákat, akkumulátorokat és ablaktörlőlapátokat is. Természetesen az olajokhoz hasonlóan ezen termékeket is a legjobb márkákból válogattuk össze.
2021.06.29 11:12
Ajándékozzon www.MOTOROLAJBOLT.hu ajándékutalványt. Az utalványok elérhetőek 5000.- és 10000.-ft-os címletekben, természetesen több utalvány is vásárolható. Hasznos ajándék lehet, amennyiben ismerősének akit meg szeretne lepni van autója, de nem ismeri annak paramétereit. Az ajándékutalvány felhasználható minden az áruházban kapható termék (olajok, szűrők, akkumulátorok, téli termékek, stb.) és szolgáltatás fizetésére. Felhasználás előtt szívesen segítünk az autóhoz megfelelő termék vagy termékek kiválasztásában. Az utalványokat és a hozzájuk tartozó felhasználási kódot elektronikus formában juttatjuk el a vásárlóhoz. Az utalvány kinézete a képen látható. A megvásárolt utalványok 3 hónapig felhasználhatóak. Az utalványok kifizethetőek üzletünkben készpénzben, weboldalunkon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy utánvétellel is. (az utánvételes vásárlás átfutása kb. 2-3 nap) Az utalványokról természetesen minden esetben számlát állítunk ki.

TOP termékek

ÜDVÖZÖLJÜK MEGÚJULT HONLAPUNKON!

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Cikkek, érdekességek az olajokról kenéstehnikáról

A FUCHS olajok története

Motorolajbolt
2021.03.11 15:23
A FUCHS olajok története

A FUCHS csoport a világ 8. legnagyobb olajvállalata, míg az 590 független kenőanyaggyártó közül a leg­nagyobb.

A Fuchs 1931-ben Mannheimben, Németországban családi vállalkozásként jött létre, és kőolajipa­ri finomítványok importjával és értékesítésével foglalkozott. A 60-as években a vállalat kiemel­ten foglalkozott a nemzetközi piacokkal.

A 70-es és 80-as évek a specializáció és növekedés jegyé­ben teltek. A termékválaszték folyamatosan nőtt a vásárlók különleges igényeihez igazodva.

A 90- es évektől kezdve a cég letisztult profiljában már csak kenőanyaggyártás és értékesítés szerepel. je­lentős piaci pozíciókkal rendelkezünk az európai, észak-amerikai és ázsiai piacokon.

A cégcsoport központja a  FUCHS PETROLUB AG Mannheimben található, részvényeit jegyzik a frankfurti, stutt­garti és zürichi tőzsdéken.

A FUCHS ma világmé­retű cégcsoportként működik, több mint 3.800 alkalmazottal Európában és a tengerentúlon, több mint 60 együttműködő vállalkozásában.

A Fuchs a kenőanyagok alkalmazásának százait kí­nálja: többek között az autósok, motorosok, szállítmányozók, utasszállítók, bányavállalatok, az acélipar, a jármű és gépgyártás, az építőipar és a mezőgazdaság számára.

A termékválaszték több ezer kenőanyagot és kapcsolódó különlegességet foglal magába, min­den alkalmazásra és ipari ágra. Nem csak a kenő­anyagok teljes választékát, hanem személyre sza­bott különleges megoldásokat is kínálunk a piaci szegmensek részére a standard termékek mellett. A FUCHS termékek egyik legfontosabb ismér­ve, hogy innovatívak, naprakészek és az abszo­lút műszaki élvonalat képviselik.

A cégcsoport több mint 300 vegyészt és alkalmazástechnoló­gust foglalkoztat annak érdekében, hogy az iga­zán igényes alkalmazásokhoz megtalálják a leg­odaillőbb receptúrát.

A fejlesztőcsapat munká­ját a labor mellett egy egyedülálló tesztgép park segíti. A friss találmányokat gyorsan és hatéko­nyan lehet kipróbálni. Egy példa az innovációra: A kenőanyaggyártók között egyedüliként, cinkmentes technológiá­val készült motorolajaink új utat nyitottak a mo­tor és a részecskeszűrők élettartamának meg­óvásában.

Többek között ezért választották vezető európai járműgyártók (MB, BMW, VW, GM) a FUCHS-ot az első feltöltésű olajok és zsí­rok beszállítójának. Szintén az intenzív fejlesztés eredménye, hogy számtalan különleges kenőanyag, például CVT váltók olajának, egyedüli gyártói vagyunk.

A különböző termékcsoportok osztályokba van­nak sorolva, amit alkalmazástechnológusok, fej­lesztők, értékesítők és marketing szakemberek állítottak össze:

 • 1. TITAN kenőanyagok gépjárművekhez és munkagépekhez,
 • 2. SILKOLENE termékcsalád motorkerékpárok­hoz és quadokhoz,
 • 3. ECOCOOL és ECOCUT hűtőkenőanyagok fémmegmunkáláshoz,
 • 4. THERMISOL edzőolajok és megeresztők,
 • 5. RENOFORM képlékeny alakítási segédanyagok,
 • 6. LUBRODAL kovácsoló segédanyagok,
 • 7. RENOCLEAN ipari tisztítószerek,
 • 8. ANTICORIT korrózióvédő anyagok,
 • 9. RENOLIN ipari olajok hidraulikához, hajtóművekhez, szánkenéshez, kompresszorokhoz, csapágyakhoz, turbinákhoz,
 • 10. GERALYN élelmiszeripari tisztaságú kenőanyagok,
 • 11. RENISO hűtőkompresszor-olajok,
 • 12. SOK építőipari beton-formaleválasztók,
 • 13. RENOLIT és LAGERMEISTER zsírok sokrétű alkalmazáshoz,
 • 14. GLEITMO zsírpaszták,
 • 15. GLASOL üvegipari megmunkáló folyadékok,
 • 16. PLANTO biológiailag gyorsan lebomló kenőanyagok motorokhoz, hajtóművekhez, hidraulikához és fémmegmunkáláshoz, láncolajként és zsírként.