Facebook

Hírek

2021.06.30 10:34
A legjobb motorolajok mellett rendelhetnek nálunk szűrőket, gyertyákat, akkumulátorokat és ablaktörlőlapátokat is. Természetesen az olajokhoz hasonlóan ezen termékeket is a legjobb márkákból válogattuk össze.
2021.06.29 11:12
Ajándékozzon www.MOTOROLAJBOLT.hu ajándékutalványt. Az utalványok elérhetőek 5000.- és 10000.-ft-os címletekben, természetesen több utalvány is vásárolható. Hasznos ajándék lehet, amennyiben ismerősének akit meg szeretne lepni van autója, de nem ismeri annak paramétereit. Az ajándékutalvány felhasználható minden az áruházban kapható termék (olajok, szűrők, akkumulátorok, téli termékek, stb.) és szolgáltatás fizetésére. Felhasználás előtt szívesen segítünk az autóhoz megfelelő termék vagy termékek kiválasztásában. Az utalványokat és a hozzájuk tartozó felhasználási kódot elektronikus formában juttatjuk el a vásárlóhoz. Az utalvány kinézete a képen látható. A megvásárolt utalványok 3 hónapig felhasználhatóak. Az utalványok kifizethetőek üzletünkben készpénzben, weboldalunkon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy utánvétellel is. (az utánvételes vásárlás átfutása kb. 2-3 nap) Az utalványokról természetesen minden esetben számlát állítunk ki.

TOP termékek

ÜDVÖZÖLJÜK MEGÚJULT HONLAPUNKON!

Ügyfélszolgálat: +36 20 8002222 | info@motorolajbolt.hu

Cikkek, érdekességek az olajokról kenéstehnikáról

Az ARAL olajok története

Motorolajbolt
2021.04.20 15:04
Az ARAL olajok története

Az Aral sikere a minőségben keresendő. Alapítása óta,(jelenleg) immár több, mint 111 éve törekszik arra, hogy magas fokú szolgáltatásokat nyújtson, és hogy kutatásai, fejlesztései a világ élvonalában tartsák. 1898-ban Németországban 13 bányászati vállalat úgy határozott, hogy létrehoz egy egyesülést "Nyugat-Német Benzolértékesítő Egyesülés" (Westdeutschen Benzolverband, BV.) néven, a kőszén kokszolása során keletkező aromás vegyületek értékesítésére.

Ettől kezdve az Aral története szorosan összefonódott az európai autóipar fejlődésével.

1922

a háború utáni nagy befektetési hullám eredményeképpen az egyesülés megnyitotta első nyilvános töltőállomását, amely még kézi benzinpumpával működött.

1924

a nagy áttörés, amikor az egyesülés piacra dobta, a világ első saját fejlesztésű szuper üzemanyagát BV-Aral néven. Az új szuperbenzin 40 % benzolból és 60 % benzinből állt, így egyesítve mindkét üzemanyag előnyeit. Az Aral név is ekkor született meg az ARomás (benzolok) és az ALifás (benzinek) keverőkomponensek kezdőbetűiből.

1955

az Aral AG létrehozta az Aral Austria GmbH-t. Ekkor az Aral AG-nek már kiterjedt benzinkút-hálózata volt Németországban, és megszerezte a piacvezető pozíciót.

1962

- különböző változások után - a VEBA ÖL AG többségi tulajdonosi részesedést szerzett az Aral AG-ben.

1984

az Aral AG elsőként fejlesztette ki és vezette be a piacra az ólommentes normálbenzint, majd

1987

az első SuperDiesel elnevezésű gázolajat.

1990

-ben az Aral AG megjelent a Tronic motorolaj-családdal, ezen belül is a Super Tronic-kal, amely az Aral első teljesen szintetikus motorolajával. Az Aral AG az évek során egy hatalmas vállalatóriássá növekedett, mind méretét, mind piaci pozícióját, forgalmát tekintve. Számos leányvállalatot hozott létre, melyekkel együtt az Aral AG Európa egyik legnagyobb benzinkút hálózata. Ezenkívül Aral márkájú közlekedési és ipari kenőanyagokat szállít több mint 60 országba. Benzinkútjain a legmodernebb technikákat alkalmazza és nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre. Az Aral AG

2002

a BP 100%-os tulajdonában van, és az így létrejött integrált vállalat a világ egyik legmeghatározóbb olajipari cége.

 

Az Aral Hungária Kft. története

1990-ben az Aral Austria GmbH. létrehozott egy vegyes-vállalatot a Fővárosi Garázsipari Vállalattal (FGV), és 7 budapesti Aral töltőállomás üzemeltetésével megkezdte magyarországi tevékenységét. Az Aral üzletrész már ekkor is meghatározó volt, de az FGV maradék 14 %-os részesedésének megvásárlásával nemsokára az Aral Austria GmbH. 100 %-os tulajdonába - és így a Veba Oel 100 %-os közvetett tulajdonába - került a vállalat Aral Hungária Kft. néven. 1990 novemberben megnyílt az Aral Hungária Kft. első kék kútja a BAH csomóponton. Párhuzamosan a többi töltőállomás is megkapta az ARAL márkajelet. A cél egy 60 töltőállomásból álló hálózat kiépítése és üzemeltetése volt. Az Aral Hungária Kft. azonnal nekilátott töltőállomásainak átépítéséhez, ill. modernizálásához, továbbá a Budapesten kívüli töltőállomások építéséhez. 2002 elején az Aral és a BP (British Petrol) nemzetközi szinten egyesült. A magyar Versenyhivatal 2002. március 7-én jóváhagyta az Aral Hungária Kft. és a BP Magyarország Kereskedelmi Kft. magyarországi tevékenységeinek egyesítésére vonatkozó kérelmet.Az összeolvadással mindkét vállalat megerősíti pozícióját a magyarországi kenőanyag-piacon (személy- és haszongépjármű olajok és ipari kenőanyagok), ugyanakkor az Aral benzinkutak Magyarországon értékesítésre kerültek melyeket az OMV vásárolt meg és üzemeltet azóta is.

 

Minőség és környezet, a legfontosabb szempont. Az Aral volt az első olajcég Magyarországon, amelynek töltőállomásai, üzemanyag- és kenőanyag-kereskedelme megszerezte és 1995 óta rendelkezik a minőségbiztosítás legmagasabb fokú bizonylatával, az ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítványával. Az ISO 9001 szabvány, amely a világon egységesen a legátfogóbban és legszigorúbban szabályozza a minőségbiztosítás kérdését, garanciát nyújt az Aral ügyfeleinek arra, hogy a vásárolt termék és szolgáltatás minden szempontból megfelel elvárásainak. Az Aral Hungária Kft. felismerte, hogy működése nem csak a gazdasági, de a természeti környezetre is kihat, a természeti környezet érdekeinek szem előtt tartása és kezelése kiterjed a vállalat teljes tevékenységére, és 1998. novemberében a kenőanyag - és üzemanyag-forgalmazók között elsőként szerezte meg az ISO 14001 kompatibilis környezetirányítási rendszerének tanúsítványát. Az ISO 14001 szabványnak megfelelo környezetirányítási rendszer bevezetésével az Aral korlátozni kívánja az esetlegesen hátrányos környezeti hatásait, és úgy kívánja végezni tevékenységét, hogy az a környezetre nézve a leheto legbarátságosabb legyen. Az Aral Hungária Kft. jelentős kenőanyag-kereskedelmet folytat, elsősorban szervizekben, és márkaszervizekben. Az Aral üzleti stratégiája kezdettől fogva arra épült, hogy a konszern kenőanyagainak, vagyis a közel 60 közlekedési és mintegy 600 ipari termékének a teljes palettájával legyen jelen a magyar piacon. Természetesen ugyanolyan csúcsminőségben, ahogy azt Németországban és a világ bármely pontján megszokhatták az igényes vásárlók.A kenőanyag-technológiában hosszú évtizedek óta szerzett szakértelem, az akkreditált Aral kutatás munkájával támogatva, a világszerte egyik legjobb teljesítőképességű és legátfogóbb termékprogram minőséget garantálja. Az Aral kenőanyagai (motorolajok, hidraulikaolajok, kenőzsírok, speciál-termékek, valamint ipari olajok) kivétel nélkül optimálisan adagolt, csúcsminőségű termékek, melyek nagy teljesítmény tartalékkal elégítik ki a járműgyártók követelményeit.

 

Napjaink igazi csúcsterméke az Aral Super Tronic 0W-40 motorolaj, amely személygépkocsi motorok szélsőséges üzemállapotaiban is optimális viszkozitást, legjobb kenést és maximális üzemanyag-megtakarítást biztosít, illetve rendelkezik a csúcsminőséget igazoló API EC II amerikai tanúsítvánnyal. Mind benzin- és dízelüzemhez alkalmazható, korszerű személygépkocsikhoz.